Centrale wijken ontvangen extra geld van het Rijk

Nieuwegein krijgt extra geld voor het verbeteren van de centrale wijken. Dit geld is bestemd voor het bestrijden en voorkomen van armoede, het veilig en gezond opgroeien van kinderen en het verbeteren van de leefomgeving in de wijken.

Minister Hugo de Jonge onlangs op bezoek in de wijk Merwestein. (Fotografie Gerrit de Heus)

De centrale wijken van Nieuwegein hebben net iets meer zorg en aandacht nodig dan de andere wijken. Daarom doet Nieuwegein mee aan het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid. Minister Hugo de Jonge was onlangs op bezoek in de wijk Merwestein. Daar heeft hij gesproken met bewoners, de woningcorporatie, gemeente en andere maatschappelijke organisaties. Hij heeft met eigen ogen kunnen zien en horen wat er speelt en wat de wijken nodig hebben.

Kans voor de stad
In het programma werken bewoners, bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties 20 jaar lang samen aan een betere toekomst voor de centrale wijken.

Marijke van Beukering, burgemeester en voorzitter van de Nieuwegeinse aanpak: “Ik ben blij dat we in Nieuwegein de kans krijgen om te werken aan gelijke kansen voor alle inwoners. Wij willen dat de centrale wijken uiteindelijk net zo zijn zoals iedere andere wijk in de stad. Waar dat niet mogelijk is, willen we in ieder geval de verschillen kleiner maken. We doen al veel goede dingen in de stad, maar toch hebben wij gezien dat er meer nodig is om dit te bereiken.”

Plannen
Er zijn al plannen om te werken aan taalontwikkeling van kinderen, meer mensen aan een baan te helpen en met jongeren in gesprek te gaan over geld en financiële keuzes. Kinderopvangorganisatie Kind & Co is één van de organisaties in de wijken die een bijdrage levert.

Ingrid Zoer, regiomanager Kind & Co Ludens: “We zijn ontzettend blij met deze geweldige kansen voor onze peuters! Als maatschappelijke kinderopvang zetten we ons in voor gelijke ontwikkelkansen voor kinderen. Met deze impuls kunnen de medewerkers zich nog beter richten op dat wat de kinderen nodig hebben. Kunnen we de kinderen en de ouders beter ondersteunen. En intensiever samenwerken met de partners rondom het kind denk aan het consultatiebureau, de bibliotheek en de scholen. Daarmee willen we zorgen dat kinderen zich nog beter kunnen ontwikkelen, spelen en ontdekken. Onze medewerkers voelen zich gehoord en gesteund en hebben hier erg naar uitgekeken. Hiermee kunnen we echt het verschil maken!”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk